Британската спринтьорка Бианка Уилямс и нейният партньор обвиниха столичната полиция

...
Британската спринтьорка Бианка Уилямс и нейният партньор обвиниха столичната полиция
Коментари Харесай

Атлети се оплакаха от полицейска расова дискриминация

Британската спринтьорка Бианка Уилямс и нейният сътрудник упрекнаха столичната полиция в расова дискриминация и принуждение към тях.

Златната медалистка с щафета от Игри на Британската общественост Уилямс и 26-годишният португалски рекордьор на 400 м Рикардо дос Сантос са били спрени в транспортно средство в Лондон. Те се опасяват, че са били определени, тъй като са черни и карат мерцедес.

Полицията твърди, че автомобилът е бил от неверната страна на пътя и водачът не е желал да спре, когато е бил помолен да го направи. Служители патрулират в региона поради увеличение на насилието измежду младежите.

В изказване на полицията се споделя: “Служители от Дирекцията за професионални стандарти са прегледали както фрагменти от обществените медии, по този начин и видеозаписа на тялото на чиновниците и са уверени, че няма мотив за безпокойствие по отношение на държанието на чиновниците “.

Уилямс и 25-годишният Дос Сантос, които упражняват за Олимпийските игри в Токио през идната година, обявиха за “Таймс “, че те възнамеряват публично да се оплачат, че са изтеглени от колата си за търсене на оръжие, когато се връщат вкъщи от подготовка.

Казват, че полицията им е сложила белезници, до момента в който тримесечният им наследник е бил в колата и е имало претършуване на колата, траяло 45 минути.

Дос Сантос, който възнамерява да се срещне с юристи в понеделник, съобщи, че е бил спрян от полицията цели 15 пъти, откогато са сменили колата си на Мерцедес през ноември 2017 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР