Британската състезателка в дългите бягания Джо Пейви се е прицелила

...
Британската състезателка в дългите бягания Джо Пейви се е прицелила
Коментари Харесай

Джо Пейви гони участие на шеста олимпиада на 46 години

Британската състезателка в дългите бягания Джо Пейви се е прицелила в присъединяване на шестата си олимпиада. Тя желае да взе участие на Игрите в Токио следващата година, когато ще е на 46. Ако направи това, тя ще изравни върха на състезателката в хвърлянето на копие Теса Сандерсън, която има шест участия на игри под петте преплетени кръга за Англия.

Пейви стана най-възрастната жена, която печели европейско злато в атлетиката, откакто през 2014 година победи на 10 000 метра на 40 години. Тя стигна до този триумф единствено 11 месеца след раждане.

View this post on Instagram
A post shared by Jo Pavey (@jopavey) on Nov 21, 2018 at 10:32am PST
“Забравям на какъв брой години съм. Не съм самонадеяна, само че ще нападам шестите си олимпийски игри”, сподели Пейви пред BBC.

Британката взе участие на своята първа олимпиада в Сидни през 2000 година. “Трябва да реализира добър квалификационен резултат тази година и в действителност желая да се състезавам в ранната пролет, любувам се на предизвикателството”, добави майката на две деца.
Преди Олимпиадата в Токио Пейви ще се опита да си подсигурява присъединяване на 10 000 метра на Световното състезание в Доха, което ще стартира в края на септември.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР