Британската рок група The Who стана първата със своя плоча

...
Британската рок група The Who стана първата със своя плоча
Коментари Харесай

The Who са първата група с плоча на новата Музикална алея на славата в Лондон

Британската рок група The Who стана първата със своя плоча на новата Музикална алея на славата в Лондон, която бе открита във вторник с концепцията да се трансформира в културна атракция, сходна на звездната Алея на славата на бул. " Холивуд ", оповестява " Ройтерс ".

След представянето на тяхната плоча на Алеята, на която е изобразена грамофонна плоча, двамата живи членове на The Who Роджър Дoлтри и Пийт Таунсенд позираха за фотография с новата туристическа атракция в оживения лондонски квартал Камдън. Музикалната алея на славата в Лондон ще уважи създатели и други дейци от музикалната промишленост в поредност от сходни представяния, ситуирани в правата сред залите " Раундхаус " и " Коко " в северната част на английската столица, известна със своите музиканти и богатия си концертен живот.

" Камдън постоянно е бил жизненоважен за процъфтяващата музикална сцена на Лондон и е, както знаем, световнопризнат център на изкуствата ", обявиха Tho Who в свое изказване.

Музикантите допълниха, че като лондончани за тях е " сюрреалистично да бъдем увековечени в камък на основната улица в Камдън ".

Организаторите на самодейността допълват, че всяка година на Музикалната алея на славата ще бъдат добавяни до 20 сходни плочи. Имената, които ще бъдат увековечени там, ще бъдат избирани от жури и разпределяни в няколко категории: икона, иноватор, ентусиазъм, промишленост, невъзпят воин и актьор на годината.

Към алеята ще бъде основано и мобилно приложение, с което посетителите ще могат да научават повече за историята на музикалната промишленост и показаните имена от нея.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР