Британската регионална авиокомпания Флайби (Flybe Group plc) обяви в четвъртък,

...
Британската регионална авиокомпания Флайби (Flybe Group plc) обяви в четвъртък,
Коментари Харесай

Британският авиопревозвач Флайби фалира заради коронавируса

Британската районна самолетна компания " Флайби " (Flybe Group plc) разгласи в четвъртък, че влиза в процедура по банкрут предвид на понижаване на броя на пасажерите. Това е първият авиопревозвач, който падна жертва на епидемията от ковид, заяви Ройтерс.

Фалитът на самолетна компания, която осъществяваше пътнически връзки до всички краища на Обединеното кралство на главните европейски дестинации, освен излага на заплаха към 2400 работни места, само че също по този начин може да донесе спомагателни вреди на активността на някои летища, които към този момент изпитват компликации от намаляващия брой на пътуванията частично поради епидемията от Covid-19.

" Всички полети на компанията са анулирани и бизнесът ни във Англия престава да съществува с неотложен резултат. " Това се споделя в публично изказване на " Флайби ", откакто английското държавно управление отхвърли да обезпечи избавителен финансов пакет, който беше контрактуван през януари.

На интернет страницата си " Флайби " посъветва клиентите си да не потеглят, до момента в който не си уредят различен полет.

Базираният в град Екзитър въздушен транспортьор беше доста покрай банкрут още през януари. Сега шефът на " Флайби " Марк Андерсън съобщи в писмо до личния състав, че съжалява, че не е съумял да обезпечи нужното финансиране, само че няма друга опция с изключение на да разгласи неплатежоспособност на компанията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР