Британската премиерка Тереза Мей заяви пред депутатите от нейната Консервативна

...
Британската премиерка Тереза Мей заяви пред депутатите от нейната Консервативна
Коментари Харесай

Тереза Мей се оттегля преди изборите през 2022 г.

Британската премиерка Тереза Мей съобщи пред депутатите от нейната Консервативна партия, че няма да ги води на идващите парламентарни избори, съобщи Ройтерс, като се базира на един от тях. Мей се срещна с консерваторите в Камарата на общините, преди те да й гласоподават избор на доверие довечера, оповестява " Нова телевизия ".

Британската премиерка признала, че има опозиция против това тя да води ръководещата партия на идващите избори. В същото време предизвестила, че в този момент е доста неприятен миг за промяна на водача, и подчертала, че Brexit би трябвало да бъде сбъднат и то в точния момент, сподели един от присъствалите депутати, Алек Шелбрук. Той цитира изказване на Мей, че тя няма да привиква предварителни парламентарни избори до постоянните през 2022 година, само че няма да води консерваторите на тези избори.

Предвидено е депутатите от ръководещата партия в долната камара на Народното събрание да стартират да гласоподават избор на доверие на премиерката в 20 часа българско време. Очаква се гласуването да продължи към два часа, като резултатът ще стане явен към 23 часа българско време. 
Прогнозите са, че Тереза Мей ще получи избор на доверие. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР