Британската премиерка Тереза Мей предупреди членове на управляващата Консервативна партия,

...
Британската премиерка Тереза Мей предупреди членове на управляващата Консервативна партия,
Коментари Харесай

Тереза Мей призова съпартийците си да не излагат Брекзита на риск

Британската премиерка Тереза Мей предизвести членове на ръководещата Консервативна партия, че може да не се стигне до Брекзит, в случай че пречат на проекта й за овакантяване на Европейски Съюз, предадоха ДПА и ТАСС, цитирайки публикация на министър председателката във в. "Мейл он сънди ".

"Посланието ми към страната този уикенд е просто: би трябвало да не изпускаме от взор задачата ", написа премиерката. "Ако не го създадем, рискуваме да се окажем без никакъв Брекзит ", добави тя.

През миналата седмица Мей се опитваше да получи поддръжка за своя проект за основаване на зона за свободна търговия с Европейски Съюз след Брекзита, на фона на оставки на членове на държавното управление й и рецензии от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. В публикацията си тя акцентира, че към този момент не е видяла работеща опция на този проект, тъй като напускането на Европейски Съюз не трябва да докара до появяването на твърда граница сред Англия и Северна Ирландия.

Мей даде обещание също да заеме твърда позиция по договарянията.

В четвъртък Тръмп съобщи пред в. "Сън ", че съгласно него позицията на Мей в договарянията с Европейски Съюз "не е съглашението, за което хората гласоподаваха ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР