Британската премиерка Тереза Мей обвини Русия във враждебност, намеса в

...
Британската премиерка Тереза Мей обвини Русия във враждебност, намеса в
Коментари Харесай

Тереза Мей: Путин се опитва да подкопае свободните общества

Британската премиерка Тереза Мей упрекна Русия във неприязън, интервенция в изборите и кибершпионаж, отправяйки най-острите рецензии към Кремъл, откогато е отпред на държавното управление, предават осведомителните организации.

Путин се пробва да подкопае свободните общества, съобщи Мей на годишния прием, даден от кмета на лондонското Сити, и продължи: „ Русия желае да трансформира информацията в оръжие, като популяризира посредством командваните от страната медии подправени вести и фотоси, с цел да всее раздор на Запад и да саботира нашите институции “. В същото време тя акцентира, че Лондон не желае „ безконечна борба “, само че е решен да отбрани своите ползи, цитира думите й Франс прес.

Думите й внезапно контрастират с изказванията на Доналд Тръмп от последните дни, който съобщи, че има вяра на Путин, когато твърди, че съветските управляващи не са се намесвали в предизборната акция в Съединени американски щати през 2016 година, отбелязва Би Би Си.

Следващият месец следва посещаване на английския външен министър Борис Джонсън в Москва.

В основната външнополитическа тирада Мей съобщи, че има просто обръщение към Путин: той би трябвало да избере друг път от пътя, по който върви Москва през последните години чрез анексията на Крим, поддръжката да сепаратистите в Донбас, разпалването на спора в Украйна и организирането на хакерски атаки против държавните управления и парламентите в Европа.

Русия може да стане скъп сътрудник на Запада, само че единствено в случай че играе по разпоредбите, съобщи премиерката. Тя напомни, че Русия нееднократно е нарушавала националните въздушни пространства на няколко европейски страни и е водела целенасочена акция за кибершпионаж и разделяне. Това включва и намесата в изборите, и хакерската офанзива против военното министерство на Дания и немския Бундестаг, сподели Мей.

Знаем какво желаете и няма да ви се получи. Защото вие не дооценявате устойчивостта на нашите демокрации, непрекъснатата ни обвързаност към свободните и отворени общества, към алиансите, които свързват западните страни, акцентира Мей.

Тя означи, че, напускайки Европейски Съюз, Англия резервира изцяло принадлежността си към НАТО и се стреми да реализира съглашение за Брекзит, което ще „ укрепи нашите демократични полезности “. Икономическото партньорство сред Обединеното кралство и Европейски Съюз ще стане бастион против опитите на Русия да наруши реда в Европа, съобщи Мей и предизвести: „ Ще предприемем нужните марки за противопоставяне на съветските дейности “. Сред ограниченията тя изброи промяна на НАТО, която „ да обезкуражи и предотврати враждебните дейности на Русия “, усилването на военната и икономическа поддръжка на Англия за Украйна, както и усилването на английската политика в региона на киберсигурността.

" Отношенията с Русия не са такива, каквито желаеме. Ние не желаеме да се връщаме към студената война или да сме непрекъсната борба “, повтори английската премиерка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР