Британската премиерка не смята за правилно Великобритания да участва в

...
Британската премиерка не смята за правилно Великобритания да участва в
Коментари Харесай

Мей: Великобритания не трябва да участва в евроизборите

Британската премиерка не счита за вярно Англия да взе участие в изборите за Европейски парламент, планувани за края на май. Тя сподели това на конференция след приключването на срещата на върха на водачите на Европейски Съюз в Брюксел нощес, с което в действителност се разгласи против вероятността за дълго отсрочване на процеса на развода с Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.

Приетото единомислещо от водачите решение планува и опция за дълго отсрочване като една от вариантите, при положение, че английският парламент другата седмица утвърди съглашението за Брекзит.
" Аз съм твърдо уверена, че би било погрешно да молим хората във Англия да вземат участие в тези избори три години откакто те гласоподаваха за овакантяване на Европейски Съюз ", сподели Мей.

Тя се изрече и против концепцията за анулация на Брекзит, която набира известност във Англия. " Не мисля, че би трябвало да анулираме процедурата по член 50 ", уточни тя, като още веднъж се базира на решението, взето от народа на референдума. Премиерката обаче даде обещание да постави всички старания, с цел да подсигурява един отсрочен Брекзит със съглашение.

От брюкселската естрада Мей още веднъж се обърна към английските депутати и уточни, че в този момент от тях зависи да бъде преустановен интервалът на несигурност, обхванал страната поради неяснотата към Брекзит. " Днешното решение на евролидерите акцентира какъв брой значимо е Палатата на общините да утвърди договорката за Брекзит идната седмица, с цел да можем да сложим завършек на тази несигурност и да напуснем Европейски Съюз по проведен и равномерен метод ", сподели тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР