Британската премиерка Тереза Мей обмисля да внесе в парламента за

...
Британската премиерка Тереза Мей обмисля да внесе в парламента за
Коментари Харесай

Тереза Мей обмисля да внесе споразумението за Брекзит за четвърто гласуване

Британската премиерка Тереза Мей обмисля да внесе в Народното събрание за четвърто гласоподаване контрактуваното с Брюксел съглашение за Брекзита, с цел да се избегне овакантяване на Европейски Съюз без съглашение на 12 април, съобщи Франс прес.

Вчера депутатите отхвърлиха текста за трети път с 344 против 286 гласа. Това обаче беше по-добър резултат, в сравнение с при предходните две гласувания. Известни евроскептични депутати като Борис Джонсън, Джейкъб Рийс-Мог и Доминик Рааб трансформираха мнението си и поддържаха съглашението.

"Позицията на държавното управление е, че съгласно нас най-хубавият метод да се уважат резултатите от референдума е да се приложи съглашението ", съобщи ръководителят на Консервативната партия Брандън Луис.

Очаква се в понеделник депутатите да обсъдят различни разновидности за излизане от Европейски Съюз. В сряда те не съумяха да реализират болшинство по нито една от препоръчаните варианти.

Според английски вестници, представени от Агенция Франс Прес, държавното управление обмисля да сложи депутатите пред избор - или да гласоподават съглашението, контрактувано от Тереза Мей, или различен план, който може да получи поддръжката на доста депутати и планува запазването на по-близки връзки с Европейски Съюз от настоящия текст.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР