Британската премиерка Лиз Тръс отстрани от поста му министъра на

...
Британската премиерка Лиз Тръс отстрани от поста му министъра на
Коментари Харесай

Лиз Тръс отстрани министър заради неуместно поведение

Британската премиерка Лиз Тръс в профил от поста му министъра на търговията Конър Бърнс след недоволство за след недоволство за съществено нарушаване. отправено против него, съобщи Франс прес, като се базира на представител на " Даунинг стрийт ". Решението на Тръс влиза в действие неотложно.
Още по темата
Премиерът предприе директни дейности, откакто беше осведомен за това обвиняване и е безапелационен, че всички министри би трябвало да поддържат високите стандарти на държание, както обществото с право чака, оповестиха от кабинета на министър-председателя.

От офиса на консерваторите, оповестиха, че Бърнс е бил отхвърлен от групата на партията в Народното събрание в очакване на следствие на обвинявания в неуместно държание по-рано тази седмица. Той остава народен представител, само че ще заседава като самостоятелен.

Британските медии оповестиха, че хипотетичното нарушаване е станало на годишната конференция на консерваторите в град Бирмингам тази седмица.

Бърнс е дълготраен съдружник на някогашния министър председател Борис Джонсън, който беше заставен да се отдръпна през юли. Джонсън претърпя поредност от кавги по отношение на парични въпроси и противозаконни държавни празненства по време на блокиране на ковид, само че най-сетне беше свален от власт, откакто назначи на върховен държавен пост народен представител, упрекнат в полово закононарушение.

50-годишният Бърнс беше министър на Северна Ирландия в държавното управление на Джонсън и стана министър на търговията, когато Тръс пое поста предишния месец.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР