Британската правозащитничка Амал Клуни напусна поста си на специален представител

...
Британската правозащитничка Амал Клуни напусна поста си на специален представител
Коментари Харесай

Амал Клуни хвърли оставка заради спорен британски законопроект

Британската правозащитничка Амал Клуни напусна поста си на специфичен представител на Англия по въпросите на свободата на пресата поради провокиралия разногласия английски законопроект, който ще докара до несъблюдение на част от отговорностите, поети от Лондон в границите на съглашението с Брюксел за излизане от Европейския съюз, съобщи Асошиейтед прес.

В писмо до английския външен министър Доминик Рааб Клуни акцентира, че се отдръпва от поста си поради предизвикващия страдание проект на държавното управление. Тя показва, че е била сюрпризирана от оповестеното желание на държавното управление да прокара законопроект, който на процедура ще докара до несъблюдение на части от съглашението за евакуиране от Европейски Съюз, контрактувано от самия английски министър председател Борис Джонсън.

" Макар държавното управление да твърди, че нарушаването на интернационалното право ще бъде " по съответни въпроси и с стеснен обсег ", печално е Англия да приказва за желанието си да наруши интернационално съглашение, подписано от премиера преди по-малко от година ", акцентира Клуни в писмото си.

Законопроектът за вътрешния пазар предизвика бурна реакция от Европейския съюз, защото планува да ограничи контрола, който Европейски Съюз би могъл да упражнява върху търговията сред Англия и Северна Ирландия, ако не бъде реализирано комерсиално съглашение сред Лондон и Брюксел до приключването на периода на преходния интервал след Брекзит.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР