Британската поп звезда Елтън Джон има повече яйца на Фаберже,

...
Британската поп звезда Елтън Джон има повече яйца на Фаберже,
Коментари Харесай

Елтън Джон има повече яйца на Фаберже от Кремъл

Британската поп звезда Елтън Джон има повече яйца на Фаберже, в сравнение с в сбирката на Кремъл, написа Риа новости.

Британските писатели и сценаристи Дик Клемент и Иън Ла Френ разгласиха записките си More Than Likely, в които се разкрива забавния факт.

В книгата написа, че на Елтън Джон била препоръчана ВИП обиколка в Кремъл, която включвала разглеждане на съкровищата на съветските царе, измежду които яйцата на Фаберже.

Когато обиколката свършила и групата излязла на Червения площад, Елтън Джон споделил на брачната половинка на Дик Клемент Нанси, че е бил изумен да разбере, че неговата сбирка от яйца на Фаберже е по-голяма от тази в Оръжейната палата в Кремъл.



Елтън Джон в действителност е обикалял московския Кремъл още през 1979 година, когато изнася концерт в съветската столица.

Смята се, че Карл Фаберже е основал минимум 71 от своите ювелирни яйца. 54 от тях са от по този начин наречените " императорски ", направени като дарове сред членовете на царската фамилия.

В Оръжейната палата в Кремъл има десетки от тези яйца. Не е ясно кои творби на Фаберже има Елтън Джон, само че даже най-евтиното яйце на бижутера се продава за най-малко 1 милион английски лири.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР