Британската поп звезда Ед Шийран се яви във Висшия съд

...
Британската поп звезда Ед Шийран се яви във Висшия съд
Коментари Харесай

Съдят Ед Шийран за плагиатство

Британската поп звезда Ед Шийран се яви във Висшия съд в Лондон, където стартира делото за авторски права по обвиняване, че шлагерът му " Shape of You " съдържа музикални изречения от друго произведение, заяви Агенция Франс Прес, представени от dir.bg.

Песента " Shape of You " излезе през 2017 година и се трансформира в шлагер на 31-годишния Шийран. Тя към момента е най-стриймваната ария в Спотифай с над три милиарда стриймвания. Тя донесе и премия " Грами " за най-хубаво по соло осъществяване на Шийран.

Композиторите Сами Шокри и Рос О'Донъхю настояват, че песента на Шийран има музикално подобие с тяхната " Oh Why ".

Британската поп звезда Шийран, който се появи в мрачен костюм с вратовръзка в правосъдната зала в Лондон, отхвърли обвиняването им.

И двете песни прозвучаха през днешния ден в правосъдната зала пред арбитър Антъни Закароли.

Според юриста на ищците Андрю Сътклиф сходството в дефинира изречения е " поразително ", те са " съвсем идентични ".

" Господин Шийран без подозрение е доста надарен, той е талант. Но също по този начин е и сврака ", сподели той с отпратка към птицата, която постоянно е упреквана, че краде. Адвокатът уточни още, че и клиентите му са " доста надарени композитори, които заслужават същото почитание като всеки различен актьор и самопризнание, когато е справедливо. "

Ед Шийран и съавторите на противоречивото парче Стивън Маккъчън и Джон МакДейд отхвърлят изказванията на двамата ищци. През май 2018 година те желаеха от Висшия съд да се произнесе, че няма нарушаване на авторски права. Два месеца по-късно Шокри и О'Донъхю заведоха дело против тях.

Заради правосъдните разногласия e прекъснато краткотрайно изплащането на приходите от авторски права за " Shape Of You ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР