Британската полиция започна работа по идентифицирането на 39-те жертви, намерени

...
Британската полиция започна работа по идентифицирането на 39-те жертви, намерени
Коментари Харесай

Започна идентифицирането на 39-те жертви в камиона с българска регистрация

Британската полиция стартира работа по идентифицирането на 39-те жертви, открити в хладилната част на камион с българска регистрация в Есекс.

Продължава следствието на тежкия случай. До момента е известно, че камионът е с българска регистрация, само че след напускането на страната ни през 2017 година, в никакъв случай не се е прибирал на наша територия. Регистриран е на името на ирландска гражданка.

Камионът е влезнал на английска територия от Белгия, удостовери полицията. Арестуван е водачът на камиона - 25-годишният Мо Робинсън. Той е разпитван цяла нощ, а северноирландски служители на реда са претърсили две къщи, свързани с него - едната в Маркетхил, а другата в Лорълвейл, съобщи Би Би Си.

Британските криминалисти подозират, че лидерът на камиона е част от проведена незаконна група, която се е занимавала с трафик на мигранти.

Междувременно от белгийската прокуратура разясниха, че все още не могат да кажат какъв брой време камионът е бил на тяхна територия. Възможно е да са часове, а може и да са дни, съобщи представител на белгиското обвиняване.

От Българския превозвачески интернационален отрасъл пък показаха, че по никакъв метод сходни трагични произшествия не би трябвало да се обвързват с положителното име на интернационалните ни водачи.

Честа процедура било западни компании да записват своите камиони на българска територия поради по-лесния лицензионен режим и по-ниските застраховки, които се заплащат у нас, само че те на процедура не правили своята активност на наша територия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР