Британската полиция съобщи днес, че повече от 1000 души са

...
Британската полиция съобщи днес, че повече от 1000 души са
Коментари Харесай

Британската полиция е арестувала над 1000 протестиращи екоактивисти за седмица

Британската полиция заяви през днешния ден, че повече от 1000 души са били задържани от началото преди седмица на всеобщите митинги на екоактивисти в Лондон, съобщи " Асошиейтед прес ". Общият брой на арестуваните е достигнал 1065. Само на 53 души обаче са били повдигнати публично обвинявания за престъпни действия.

Миналия понеделник организацията " Бунт против заличаването " стартира да блокира част от центъра на английската столица, с цел да обърне внимание на нуждата от внезапно понижаване на въглеродните излъчвания.

Полицията заяви, че мостът " Ватерло " е бил отворен още веднъж за придвижване през нощта, откакто бе блокиран от стачкуващи от 15 април. Според чиновници местата на митинга на улица " Оксфорд стрийт " и площада пред Народното събрание са били разчистени от полицията през вчерашния ден.

Мирната протестна група " Бунт против заличаването " упорства да договаря с английското държавно управление по настояването си за преобразяване на забавянето на климатичните промени в главен приоритет. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР