Британската полиция съобщи, че в резултат на едноседмична операция срещу

...
Британската полиция съобщи, че в резултат на едноседмична операция срещу
Коментари Харесай

Край на робския труд на Острова

Британската полиция заяви, че вследствие на едноседмична интервенция против „ робството “ на работното място са били избавени десетки жертви на този тип употреба и са били осъществени няколко ареста, съобщи „ Ройтерс “.

В взаимно известие на Службата за надзор на сезонния труд и трудовите злоупотреби и на Националната организация за битка с престъпността се споделя, че са били открити към 50 хипотетични жертви, а 10 души са задържани по съмнение в потребление на рабски труд.

По държавни оценки в Обединеното кралство минимум 13 000 души са жертва на модерното иго - употребявани за насилствен труд, полова употреба или като домашни прислужници. Според полицията броят им евентуално е по-голям и възлиза на десетки хиляди. Националната организация за битка с престъпността е получила през 2017 година 5145 сигнали за хипотетични жертви на рабски труд, повече от 2016 година, когато сигналите са били 3804.

Те са били свързани със злоупотреби в салони за хубост, на строителни обекти, във заводи, ферми и автомивки, заяви Българска национална телевизия. Във Англия една трета от жертвите на модерното иго поставят насилствен труд. Това са най-вече мъже от България, Чехия, Естония, Полша, Румъния и Словакия, разгласи Службата за надзор на сезонния труд и трудовите злоупотреби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР