Британската полиция, разследвала отравяне с "Новичок" през 2018 г., за

...
Британската полиция, разследвала отравяне с "Новичок" през 2018 г., за
Коментари Харесай

Ужасни новини, свързани със Сергей Скрипал и "Новичок"

Британската полиция, разследвала отравяне с "Новичок " през 2018 година, за което Лондон упреква Русия, заяви, че следи от смъртоносния нервнопаралитичен сътрудник са били открити в кръвна проба, взета тогава от втори служител на реда, оповестява "Ройтерс ".

Според полицията, униформеният е бил лекуван и се е върнал на работа малко откакто служители на реда се отзовали на сигнал за отравянето на Сергей и Юлия Скрипал. Бившият двоен сътрудник и щерка му бяха открити в безпомощно положение на скамейка в южния британски град Солсбъри.

Нападението провокира поредност от събития, приключили със гибелта на един човек и надълбоко разтягане на връзките на Запада с Русия. Друг служител на реда - Ник Бейли, се разболя тежко след нападението с "Новичок ", само че след това се възвърне.

Семейство Скрипал се възвръщат постепенно. Полицията разгласи, че отравянето на втория служител на реда в началото не е било открито при тестванията, само че е станало ясно, когато пробите били изследвани по друг способ. Освен това, полицията продължава да проучва случая.

Великобритания упрекна за нападението двама сътрудници на съветското военно разузнаване ГРУ, които са посетили Солсбъри. Русия отхвърля каквато и да било интервенция по случая.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР