Британската полиция разглежда инцидента пред парламента като терористичен акт. Шофьорът,

...
Британската полиция разглежда инцидента пред парламента като терористичен акт. Шофьорът,
Коментари Харесай

Атаката в Лондон е терористичен акт

Британската полиция преглежда случая пред Народното събрание като терористичен акт . Шофьорът, мъж на двадесет и няколко години, е задържан по обвинявания в тероризъм , предадоха международните организации.

Антитерористичният отдел на лондонската полиция пое следствието на случая пред английския парламент , заяви по-рано Скотланд ярд в Twitter. Тогава лондонската полиция направи ангажимента, че се въздържа от дефинитивни оценки, преди да бъдат изяснени всички условия.

Мъжът блъснал със своя лек автомобил , сив " Форд Фиеста ", колоездачи и пешеходци , преди да се забие с колата в огражденията към постройката на английския парламент в центъра на столицата Лондон.

— Elenita (@catalanagarrapa) Той е бил самичък в колата. При претърсването на автомобила към този момент не са открити оръжия.

Колата се вряза в 7.37 ч. (9.37 ч. българско време) в огражденията към английския парламент. Според очевидци водачът е направил това съзнателно.

От незабавна помощ оповестиха, че при случая са били ранени и откарани в болница двама души, съобщи Ройтерс. Смята се, че положението им не е съществено.-->



Британският министър председател Тереза Мей сподели, че в мислите си е с потърпевшите при случая, съобщи Ройтерс, като се базира на нейно изказване.
 Лондон кола случай БГНЕС
Британският парламент е в лятна почивка. Самата Мей е на отмора отвън Англия.

Миналата година във Англия бяха осъществени няколко атентата , при които бяха убити 36 и ранени 200 души. Отговорност за четири от нападенията пое групировката " Ислямска страна ".

При една от тези офанзиви, през март 2017 година, 52-годишният Халид Масуд умъртви с кола четирима пешеходци на Уестминстърския мост, преди да намушка смъртоносно с нож невъоръжен служител на реда пред английския парламент. Нападателят бе убит от полицията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР