Британската полиция продължава да разпитва шофьора на камиона с над

...
Британската полиция продължава да разпитва шофьора на камиона с над
Коментари Харесай

Търсят връзка на организирана престъпна група с камиона-ковчег

Британската полиция продължава да разпитва водача на камиона с над 39 души, открити мъртви в хладилно ремарке в Есекс, предава Военновъздушни сили. 25-годишният Мо Робинсън от Портдаун, графство Арма в Северна Ирландия, беше задържан по съмнение за ликвидиране в сряда от полицията в Есекс.
Служители в Северна Ирландия направиха обиски в две къщи, а Националната организация за битка с закононарушенията съобщи, че работи за идентифициране на „ проведени незаконни групи, които може да са играли роля в тази ситуация “.
Ремаркето е пристигнало в Пърфлийт на р. Темза от Зебрюге, Белгия. Служителите на незабавната помощ са разкрили телата в контейнера в Индустриалния парк Waterglade в Грейс малко след 01:30 ч. в сряда. Камионът и ремаркето са напуснали пристанището в Пърфлийт малко след 01:05.
Полицията съобщи, че ремаркето идва по море от Белгия, а камионът приближаващ от Северна Ирландия го взима в Пърфлийт и го откарва в индустриалната зона. В 01:40 мъртвите тела са към този момент открити.
Ерик Ван Дуйсе, представител на белгийската федерална прокуратура, съобщи пред Военновъздушни сили, че се води следствие. " В момента нямаме визия какъв брой дълго камионът е прекарал в Белгия, може да бъде часове или дни, просто не знаем. "
Заместник-шефът на полицията в Есекс Пипа Милс съобщи, че транспортното средство е било преместено на несъмнено място в Тилбъри, с цел да могат телата на 38-те възрастни и един младеж да бъдат „ съхранени при опазване на достолепието на жертвите “.
Националностите на жертвите още не са известни и полицията съобщи, че формалното идентифициране " може да бъде нескончаем развой ".
Полицията в Есекс по-рано предполагаше, че камионът може да идва от България, само че по-късно обявиха, че транспортното средство е влезнало във Англия от Белгия.
Говорител на българското външно министерство съобщи, че камионът е регистриран в страната под името на компания, благосъстоятелност на ирландски жител, само че че е " прекомерно малко евентуално " умрелите да са българи, напомня Военновъздушни сили.
Ричард Бърнет, основен изпълнителен шеф на Асоциацията за пътни транспорти, съобщи, че температурите в хладилните ремаркета могат да доближат до -25C. Той дефинира изискванията вътре в ремаркето като " безусловно ужасяващи ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР