Британската полиция приключи разследването си за партитата на Даунинг стрийт

...
Британската полиция приключи разследването си за партитата на Даунинг стрийт
Коментари Харесай

Разследването по британския Партигейт приключи със 126 глоби

Британската полиция завърши следствието си за празненствата на " Даунинг стрийт " в нарушаване на Коронавирус разпоредбите по време на локдаун, оповестява " Ройтерс ".

Издадени са общо 126 санкции.

Джонсън се сблъска с редица апели от опозицията и от личната си партия да подаде оставка поради така наречен скандал " Партигейт ", откакто вътрешно следствие откри, че той и негови чиновниците са се наслаждавали на купони с алкохол в нарушеине на строгите ограничаващи ограничения, постановени от английското държавно управление.

Министър-председателят и финансовият министър Риши Сунак към този момент бяха санкционирани поради така наречен " Партигейт ".

Първоначално министър председателят отхвърли да е имало незаконни празненства и увери, че всички правила са спазени. Впоследствие обаче той се извини за случая, само че отхвърли да подаде оставка, заявявайки, че умишлено не е направил каквито и да било нарушавания.

Полицията заяви, че следствието, включващо 12 чиновници, които са разгледали 510 фотоси, към този момент е завършило. От общо 126-те санкции, 53 са били издадени на мъже, а 73 - на дами, като някои са получили повече от една санкция.

Източник от " Даунинг стрийт " разясни, че Джонсън не е получил съобщение за друга санкция " на този стадий ".

Нашето следствие беше задълбочено и независимо и беше приключено допустимо най-бързо, като се има поради количеството информация, която трябваше да бъде прегледана, съобщи, заместник-комисар в Скотланд Ярд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР