Британската полиция потвърди днес, че е задържала мъж по закона

...
Британската полиция потвърди днес, че е задържала мъж по закона
Коментари Харесай

Британски експерт задържан заради китайски опит за достъп до технологии на Ф-35

Британската полиция удостовери през днешния ден, че е задържала мъж по закона за запазване на държавните секрети на фона на изказвания за китайски опит да се докопа до технологии на стелт изтребителите Ф-35Б, съобщи Агенция Франс Прес.

Брин Джоунс (73 г.) – някогашен основен технолог по моторите с вътрешно горене на „ Ролс-Ройс “, е бил арестуван откакто службите за сигурност получили разследваща информация, че може да е предадена класифицирана информация на Пекин, заяви в. „ Сън “.

Британският производител на мотори „ Ролс-Ройс “, който е основан в Дерби, Централна Англия, прави суперсекретни действия по системите за отвесното политане и кацане на Ф-35Б – свръхзвуков аероплан на американската компания „ Локхийд Мартин “, предопределен за палубната авиация.

Британската полиция удостовери осъществения във вторник арест в Дербишир, само че не и самоличността на арестувания, против който още не са повдигнати обвинявания. Мъжът, който работил в частния бранш, бил освободен късно вечерта след разпит.

Полицията направила претършуване на адрес в Уест Мидландс, което завършило, и друго в Дербишил, което продължава.

В мрежата за експерти LinkedIn Джоунс се описал като хоноруван учител в Университета за аеронавтика на Сиан. Както и че е работил за „ Ролс-Ройс “ от 1968 година до 2003 г.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР