Британската полиция обяви в комюнике, че разследва като терористичен акт

...
Британската полиция обяви в комюнике, че разследва като терористичен акт
Коментари Харесай

Британската полиция разследва като терор действията на десен естремист

Британската полиция разгласи в официално съобщение, че проверява като терористичен акт офанзива с хладно оръжие, " въодушевена от крайната десница ", предадоха международните организации.

Нападението е било осъществено в село Стануел, графство Съри, Югоизточна Англия, нощес. 50-годишен локален гражданин е бил задържан по съмнения в опит за ликвидиране по расистки подбуди. 19-годишен мъж е бил признат в болница с пострадвания, само че животът му е вън от заплаха.

Малко преди 22.30 ч. нощес (0.30 ч. българско време днес) в полицията на Съри постъпил сигнал за въоръжен с бейзболна бухалка и нож мъж, който се държал нападателно и крещял расистки думи. Малко по-късно тя била известена за наръган с нож човек. Полицията счита, че точно нападателният мъж е направил офанзивата в Стануел, покрай летище " Хийтроу ".

Началникът на английската антитерористична полиция Нийл Басу съобщи в официално съобщение, че " офанзивата има характерностите на терористична демонстрация, въодушевена от крайната десница, и затова бе оповестена за терористичен случай ". " Полицията е решена да се бори против всички форми на токсична екстремистка идеология, които биха могли да заплашат публичната сигурност ", даде да се разбере той.

В петък английската полиция разгласи, че ускорява наблюдението на всички джамии в страната, откакто по-рано същия ден австралиец умъртви 50 индивида в две джамии в Нова Зеландия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР