Британската полиция обяви, че е намерила бутилка, съдържала нервнопаралитичното вещество

...
Британската полиция обяви, че е намерила бутилка, съдържала нервнопаралитичното вещество
Коментари Харесай

Бутилка с "Новичок" е открита в дома на пострадалия британец край Солсбъри

Британската полиция разгласи, че е намерила бутилка, съдържала нервнопаралитичното вещество от групата " Новичок ", което токсини двама британци в Еймсбъри, близо до град Солсбъри, заяви " Гардиън ".

Единият потърпевш, жена на име Доун Стърджис, умря в болница. Смята се, че посредством бутилката двамата от Уилтшър са били в контакт с веществото четири месеца откакто от него пострадаха някогашният съветски шпионин Сергей Скрипал и щерка му Юлия в Солсбъри.

" В сряда, 11 юли, дребна бутилка бе открита при претършуване на дома на Чарли Роули (мъжът, токсичен с " Новичок " ) в Еймсбъри, " заяви полицията, съгласно която след проби " учените удостоверяват, че веществото в бутилата е " Новичок ". "

Предстоят обаче проби, които да открият дали то е от същата проба, отровила Сергей и Юлия Скрипал, а следствието се пробва да разбере по какъв начин бутилката се е озовала в дома на Роули и от кое място е пристигнала.

Полицията към този момент е допускала, че Чарли Роули и Доун Стърджис са били в контакт с предмет, изложил ги на въздействието на " Новичок ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Отровеният съветски сътрудник (149)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР