Британската полиция обискира обекти в Северна Ирландия във връзка с

...
Британската полиция обискира обекти в Северна Ирландия във връзка с
Коментари Харесай

В Северна Ирландия бяха извършени обиски, свързани с камиона-ковчег от Есекс

Британската полиция обискира обекти в Северна Ирландия по отношение на открития хладилен камион с 39 човешки тела, предадоха АП и Агенция Франс Прес.

Претърсени са жилища, прецизира Би Би Си. Националната организация за битка с престъпността заяви, че работи по идентифицирането на проведени незаконни групи, които може да са свързани с нещастието. Ремаркето на камиона е пристигнало от белгийския град Зеебрюге, като е влезнало във Англия през пристанището Пърфлийт на Темза. Влекачът на камиона е дошъл от Северна Ирландия и е напуснал града дружно с ремаркето към 1:05 ч. сутринта в сряда. Екип на незабавната помощ откри телата в индустриалния парк Уотърглейд в Грейс, на трийсетина километра от Лондон.

25-годишният водач, родом от Северна Ирландия, беше задържан още същия ден. Според английски медии това е Мо Робинсън, от северноирландския град Портадаун. Властите към този момент публично не са съобщили името на водача. Засега не са му повдигнати обвинявания. Той остава в ареста за още 24 часа, през които ще бъде разпитван, съобщи Българска телеграфна агенция.

Белгийската федерална прокуратура удостовери пред Агенция Франс Прес, че контейнерът на камиона е минал през Зеебрюге във вторник, 22 октомври. Британската полиция пък заяви по-рано през днешния ден, че жертвите са китайски жители. Служители на китайското посолство се насочиха към мястото, на което беше открит камионът с труповете, с цел да оказват помощ за следствието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР