Британската полиция и разузнавателни агенции използват деца като шпиони в

...
Британската полиция и разузнавателни агенции използват деца като шпиони в
Коментари Харесай

Британски служби използвали деца като шпиони в тайни операции

Британската полиция и разследващи организации употребяват деца като шпиони в секрети интервенции против терористи, банди и наркодилъри, заяви в. „ Гардиън “.

Практиката бе разкрита от комисия в горната камара на Народното събрание, до момента в който предупреждаваше за заплахите от проектите на държавното управление да даде повече независимост на правозащитните органи в потреблението на деца.

Някои от децата шпиони били на възраст под 16 години, уточни комисията. Тя изрази безпокойствие от предлагането да се усили от 1 месец на 4 месеца интервалът сред два случая за пререгистриране на децата шпиони.

„ Обезпокоени сме, че в случай че се позволи на младежи да вземат участие в секрети действия, свързани със съществени закононарушения за нескончаем интервал от време, това може да усили риска за тяхното психическо и физическо здраве “, показва комисията.

Кореспонденция на вътрешното министерство с комисията в Камарата на лордовете за правна оценка демонстрира, че деца са употребявани като шпиони освен за приемане на информация от полицията, само че и от разследващи организации, показва „ Гардиън “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР