Британската полиция е задържала в графство Съсекс късно снощи двама

...
Британската полиция е задържала в графство Съсекс късно снощи двама
Коментари Харесай

Британската полиция задържа двама заради полетите на дронове над летище Гетуик

Британската полиция е задържала в графство Съсекс късно нощес двама души за "криминално потребление на дронове " по отношение на неразрешените полети на дребни безпилотни самолети, довели до парализиране на лондонското летище "Гетуик " през последните два дни, съобщи Ройтерс.

Аеропортът южно от Лондон - вторият най-натоварен във Англия, бе отчасти отворен през вчерашния ден заран след наложително затваряне за 36 часа, което провали коледните проекти на над 100 000 пасажери. Очакваше се денем да бъдат обслужени 700 авиорейса, само че нощес администрацията още веднъж закри пистата и цялото летателно пространство след известия за нова поява на дрон над тях. 20 полицейски отряда участваха в търсенето на злосторниците, ръководещи отдалечено безпилотните самолетчета. В момента летището е отворено, само че по преценка на управление ще са нужни няколко дни за възобновяване на пълноценната му работа.

В известието на полицията се споделя още, че следствието на случая продължава. Добавя се, че се употребяват "серия от тактически средства ", с цел да се предотвратят нови нападения на дронове.

До м.г. "Гетуик " се смяташе за най-оживеното пътническо летище с една писта, само че бе изпреварено от аеропорта в Мумбай, Индия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР