Британската писта Силвърстоун може да приеме два старта от Формула

...
Британската писта Силвърстоун може да приеме два старта от Формула
Коментари Харесай

Силвърстоун може да приеме два старта от Формула 1 през тази година

Британската писта " Силвърстоун " може да одобри два старта от Формула 1 през тази година. И двете надпревари обаче ще бъдат без фенове. Това разгласи шефът на оборудването Стюарт Прингъл.

Кампания 2020 във Формула 1 по този начин и към момента не е почнала поради пандемията от ковид и все още няма късмет нейното начало да бъде обещано преди първия уикенд на юли месец. Това би трансформирало съществено целия календар и евентуално ще докара до предпочитано осъществяване на надпреварите в Европа, защото това е най-лесният вид от логистична позиция.

" Имам цялостна религия, че ние можем да организираме сходни събития. Ние имаме богат опит, доста познания и можем да се оправим със обстановката ", сподели Прингъл пред " Гардиън ".

До момента в историята на Формула 1 няма случай една писта да е приемала две надпревари в границите на една календарна година.

" Мисля, че Формула 1 ще вземе решение за календара при започване на май месец. Сезон обаче не може да има, в случай че няма повсеместен проект за провеждането на избран брой надпревари. Определено ще бъдем улеснени, в случай че в този проект не участват феновете по трибуните ", сподели още Прингъл.

" Силвърстоун ", която семейства на Формула 1 още от първото Гран при през 1950 година, може да одобри два старта в границите на един или два поредни уикенда, защото се намира напълно покрай базите на 7 от 10-те участващи тима.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР