Британската опозиционна Лейбъристка партия ще гласува против плана на премиера

...
Британската опозиционна Лейбъристка партия ще гласува против плана на премиера
Коментари Харесай

Лейбъристите ще гласуват против плана на Мей за Брекзит

Британската опозиционна Лейбъристка партия ще гласоподава срещу проекта на премиера Тереза Мей за реализиране на съглашение с Европейския съюз за Брекзит. И в случай че тя не излезе с нов, ще направи всичко допустимо да провокира предварителни избори, съобщи Ройтерс.

Това съобщи водачът на лейбъристите Джереми Корбин в края на годишната партийна конференция в Ливърпул:

“Лейбъристката партия ще гласоподава срещу проекта " Чекърс " или каквото е останало от него. Неприемливо е да изпаднем от Европа без съглашение. Това ще е национално злополучие. Затова в случай че Народното събрание отхвърли съглашението на торите или държавното управление изобщо се провали да реализира такова, ние ще настояваме за парламентарни избори ", съобщи Корбин.

Корбин добави, че при положение, че консерваторите не се вслушат, лейбъристите ще упорстват за втори референдум за излизане или оставане в Европейския съюз.

Срещу подписания през лятото проект " Чекърс " са и огромна част от депутатите от Консервативната партия. Тереза Мей обаче е безапелационна, че ще следва единствено него. В Ню Йорк, където е за годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, тя съобщи, че предварителни избори в този миг биха били контрапродуктивни.

Правителството на Мей има едвам 13 гласа болшинство в 650-членната Камара на общините. Бунтовниците измежду торите, които могат да гласоподават против " Чекърс ", са към 80.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР