Британската нискотарифна компания Изиджет (EasyJet) приземи всичките си 344 самолета

...
Британската нискотарифна компания Изиджет (EasyJet) приземи всичките си 344 самолета
Коментари Харесай

"Изиджет" приземи самолетите си и не знае кога ще ги вдигне отново

Британската нискотарифна компания " Изиджет " (EasyJet) приземи всичките си 344 самолета и няма визия по кое време ще продължи полетите си, заяви тя, представена от " Ройтерс ".

4000 техните чиновници от Англия няма да работят в идните два месеца, само че ще получават 80% от междинната си заплата по държавна скица за опазване на работните места.

Глобалната рецесия, обвързвана с ковид, замрази европейските авиолинии. В понеделник дребната английска " Логънеър " разгласи, че ще желае държавна помощ, " Върджин атлантик " на Ричард Брансън към този момент е поискала изключително финансиране, твърди източник на " Ройтерс ".

Акциите на " Изиджет " поевтиняха с 10% при започване на понеделник, откакто в последния месец цената им понижа на половина. Пазарната капитализация на компанията в този момент е 2.3 милиарда лири. " Групата има задоволително ликвидност да се оправи с къса анулация на европейското въздухоплаване, само че в случай че разтърсването се удължи или възстановяавнето в постепенно, " Изиджет " ще влезе в огромна пакост ", разяснява анализаторът Уилям Райдър от Hargreaves Landsdown.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР