Британската нискотарифна авиокомпания, използвана от много българи за полети до

...
Британската нискотарифна авиокомпания, използвана от много българи за полети до
Коментари Харесай

Втората най-голяма нискотарифна авиокомпания в Европа отваря нова база със заявката, че ще намали цените на билетите

Британската нискотарифна самолетна компания, употребена от доста българи за полети до Англия - EasyJet, отвори първата си нова база в Обединеното кралство от 12 години насам. От авиопревозвача оповестиха, че спомагателната конкуренция може да помогне за понижаване на цените на билетите, оповестяват медиите на Острова.

EasyJet  базира самолети на летище Бирмингам за първи път, създавайки 140 работни места за водачи и екипаж. Трите самолета, ситуирани там, ще работят по 16 нови линии от това лято. първите дестинации не включват България, те са до Анталия в Турция, до гръцкия остров Кос и до Шарм ел Шейх в Египет.

От самолетната компания обявиха, че ще усилят честотите в съществуващата си мрежа, която включва полети от и до Бирмингам със самолети, които не са основани на летището. Това значи над 50% спомагателни полети всяка седмица.
 Снимка 361600
Източник:

Новата база е част от напъните на самолетната компания за увеличение на потенциала това лято, на фона на доставките на нови самолети от Airbus. Очакваният напредък е от 8%. 

EasyJet е измежду най-големите нискотафирни компании в Европа - на второ място след Ryanair. Миналата година авиопревозвачът направи най-голямата поръчка на самолети в своята история, поръчвайки 257 самолета от Airbus на цена от близо $20 милиарда. 
 Втората най-голяма нискотарифна самолетна компания в Европа EasyJet купува 257 Аirbus за $20 милиарда
Втората най-голяма нискотарифна самолетна компания в Европа купува 257 Аirbus за $20 милиарда

Превозвачът чака потенциалът през третото тримесечие да нарасне с 15%

И до момента в който от EasyJet се надяват на най-малко малко по-ниски цени, в края на февруари нискотарифната Ryanair анонсира покачване цените на самолетните билети за лятото. 

" Пътуващите през лятото на 2024 година ще се сблъскат с по-високи цени на самолетните билети поради ограничавания потенциал ", съобщи ръководителят на Ryanair, представен от The Independent. Главният изпълнителен шеф Майкъл О`Лиъри акцентира, че проблемите, ограничаващи броя на наличните самолети значат, че европейските самолетни компании няма да могат да отговорят на търсенето на пътувания през пиковия сезон.

Той предвижда, че цените на билетите на Ryanair ще бъдат с до 10% по-скъпи това лято в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Това ще се наложи, тъй като растежът на броя пасажери на превозвача ще бъде по-нисък от упования, защото доставките на нови самолети на Boeing се забавят. 
 Проблемите на Boeing, които ще ударят бизнеса на всички самолетни компании
Проблемите на Boeing, които ще ударят бизнеса на всички самолетни компании

Авиоиндустрията може да изпадне в тежка криза
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР