Британската нискотарифна авиокомпания Easyjet прояви интерес към част от активите

...
Британската нискотарифна авиокомпания Easyjet прояви интерес към част от активите
Коментари Харесай

Easyjet прояви интерес към част от активите на Thomas Cook

Британската нискотарифна самолетна компания Easyjet прояви интерес към част от активите на туристическата компания Thomas Cook. Това стана ясно от изказването на основния изпълнителен шеф на самолетната компания Йохан Лундгрен пред немския вестник Die Welt.

„ Разбира се, като всички самолетни компании и туроператори, ние ще разгледаме какво може да ни интересува от мрежата на Thomas Cook. Но към момента няма решение “, сподели Лундгрен. Той уточни още, че не се интересува от закупуването на конкурентната самолетна компания Condor.

Междувременно шефът разяснява, че напъните на Германия за ограничение на излъчванията на въглероден диоксид посредством нови налози върху самолетната компания би трябвало да глобяват тези превозвачи, които употребяват остарели самолети и транспортират по-малко пасажери. „ Фиксираната данъчна ставка, единният налог, не дава никакъв тласък за по-ефективни полети “, изясни Лундгрен, като означи, че някои самолетни компании летят със 70-80% претовареност на седалките, до момента в който заетостта при Easyjet е към 92%.

Данъкът върху керосина, главното гориво, употребявано от самолетната компания, "може да бъде път напред ", акцентира той, тъй като предизвиква потреблението на ефикасни самолети.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР