Британската нискотарифна авиокомпания Easyjet прояви интерес към част от активите

Британската нискотарифна авиокомпания Easyjet прояви интерес към част от активите ...

Easyjet прояви интерес към част от активите на Thomas Cook.Британската нискотарифна авиокомпания Easyjet прояви интерес към част от активите на туристическата фирма Thomas Cook. Това стана ясно от изявлението на главния изпълнителен директор на авиокомпанията Йохан Лундгрен пред германския вестник Die Welt.

„Разбира се, като всички авиокомпании и туроператори, ние ще разгледаме какво може да ни интересува от мрежата на Thomas Cook. Но все още няма решение “, каза Лундгрен. Той посочи още, че не се интересува от закупуването на конкурентната авиокомпания Condor.

Междувременно директорът коментира, че усилията на Германия за ограничаване на емисиите на въглероден диоксид чрез нови данъци върху авиокомпанията трябва да санкционират онези превозвачи, които използват стари самолети и превозват по-малко пътници. „Фиксираната данъчна ставка, единният данък, не дава никакъв стимул за по-ефективни полети“, обясни Лундгрен, като отбеляза, че някои авиокомпании летят със 70-80% заетост на седалките, докато заетостта при Easyjet е около 92%.

Данъкът върху керосина, основното гориво, използвано от авиокомпанията, "може да бъде път напред", подчерта той, защото насърчава използването на ефективни самолети.

Източник: banker.bg