Британската национална телевизия BBC ще екранизира скандалният случай с отравянето

...
Британската национална телевизия BBC ще екранизира скандалният случай с отравянето
Коментари Харесай

”Отравянето от Солсбъри” - създадоха сериал за атентата срещу Скрипал

Британската национална телевизия BBC ще екранизира скандалният случай с отравянето на Сергей Скрипал. Сериалът за атентата против сътрудника към този момент е сниман, а първата серия ще бъде излъчена на 14 юни.
Режисьор е британецът Саул Диб. Ролята на Сергей Скрипал се извършва от Уейн Суон, а тази на щерка му Юлия – от Джил Уинтерниц.

На 4 март 2018 година в Солсбъри някогашният офицер от ГРУ Сергей Скрипал и щерка му Юлия бяха отровени с нервно-паралитичното вещество “Новичок”, с което е третирана бравата на входната врата на жилището им.

След дълготрайно лекуване двамата потърпевши напуснаха болничното заведение, а тяхното местонахождение се пази в загадка.

Случаят провокира огромен интернационален скандал. Лондон и Вашингтон обявиха, че Русия е забъркана в отравянето на Скрипал. През август 2018 година Съединени американски щати вкараха серия от наказания.

Москва изрично отхвърля всякакво присъединяване в събитията в Солсбъри, министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров разгласи, че липсват доказателства за присъединяване на Москва в това нападение.

Припомняме, че съгласно “Белингкат” отровителите на Сергей Скрипар имат общо с атентата против българският предприемач и притежател на “Емко” Емилиян Гебрев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР