Британската мултинационална компания British American Tobacco (BAT) ще трябва да

...
Британската мултинационална компания British American Tobacco (BAT) ще трябва да
Коментари Харесай

Търговията със Северна Корея коства $635 милиона на втората най-голяма тютюнева компания в света

Британската мултинационална компания British American Tobacco (BAT) ще би трябвало да заплати 635,2 милиона $ откакто нейно дъщерно сдружение се призна за отговорно по обвинявания, че е заговорничило да наруши американските наказания, като продава тютюневи произведения на Северна Корея.

Продажбите на тютюн на изолираната комунистическа нация са се правили от 2007 до 2017 година, както съгласно компанията, по този начин и съгласно Министерството на правораздаването. Северна Корея е изправена пред набор от наказания на Съединените щати, с цел да бъде лимитирано финансирането на нейната нуклеарна стратегия и стратегия за балистични ракети.

Случаят съставлява " единственото най-голямо санкционно наказване за Северна Корея " в историята на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

" Този случай и други като него в действителност служат като сигнален изстрел за фирмите ", разяснява глобата Матю Олсън, помощник-главен прокурор от отдела за национална сигурност на Министерството на правораздаването, представен от.
 Защо й е на Северна Корея да внася породисти коне от Русия за стотици хиляди долари?
Защо й е на Северна Корея да внася породисти коне от Русия за стотици хиляди долари?

Двете страни възобновиха трансграничната железопътна търговия през единствения си общ граничен пункт

Случаят съставлява " единствената най-голяма глоба на Северна Корея " в историята на Министерството на правораздаването, сподели той.

British American Tobacco, втората по величина тютюнева група в света, създава цигари Lucky Strike и Dunhill.

В нейния годишен доклад за 2019 година се споделя, че групата е имала интервенции в редица народи, които са обект на разнообразни наказания, в това число Иран и Куба, и че интервенциите в тези страни излагат компанията на риск от " обилни финансови разноски ".
 Ким Чен Ун разкри
Ким Чен Ун разкри " задачата с най-голям приоритет " за Северна Корея

Той участва на церемонията по откриването на нова солидна оранжерийна плантация, издигната върху някогашна военновъздушна база

В изказване British American Tobacco съобщи, че е сключила съглашение за отсрочено наказателно гонене с Министерството на правораздаването, откакто едно от неговите непреки дъщерни сдружения в Сингапур - BAT Marketing Singapore - се призна за отговорен.

" Дълбоко съжаляваме за непозволеното държание, произлизащо от исторически бизнес действия, довели до тези съглашения, и признаваме, че не отговаряме на най-високите стандарти, които с право се чакат от нас ", сподели основният изпълнителен шеф на компанията Джак Боулс в изказване.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР