Британската министър-председателка Тереза Мей предупреди критиците на нейното споразумение за

...
Британската министър-председателка Тереза Мей предупреди критиците на нейното споразумение за
Коментари Харесай

Мей: Критиците на сделката за Брекзит рискуват да навредят на демокрацията

Британската министър-председателка Тереза Мей предизвести критиците на нейното съглашение за Брекзит, че с опълчването си рискуват да навредят на демокрацията и на стопанската система на страната, съобщи Асошиейтед прес.

Мей написа в днешното издание на в. " Мейл от сънди ", че проектът, контрактуван сред нея и Европейския съюз, е единственият, който зачита резултатите от референдума през 2016 година, пази работните места и обезпечава сигурност на хората и бизнеса, предава Българска телеграфна агенция.

През декември Мей беше принудена да отсрочи парламентарното гласоподаване на нейната договорка за Брекзит, откакто стана ясно, че тя ще бъде отхвърлена. Законодателите ще възобновят дебатите си по договорката в сряда, преди гласуването идната седмица.

Смята се, че консервативната лидерка обмисля да предложи на депутатите отстъпки по така наречен ирландски " защитен механизъм ". Това е мярка, която цели да не допусне основаването на твърда граница сред членката на Европейски Съюз Република Ирландия и провинция Северна Ирландия, която е част от Обединеното кралство.

В същото време английският министър на опазването на здравето Мат Ханкок сподели през днешния ден, представен от Ройтерс, че се надява, че след коледната почивка вероятността държавната договорка за Брекзит да бъде утвърдена се е нараснала.

" Надявам се, че възможностите договорката да бъде утвърдена от Народното събрание са се подобрили. Смятам, че в случай че хората са били по изборните си региони, както направих аз, и са разговаряли с елементарни хора, то те са видели непреодолимото им чувство и предпочитание " просто да продължим напред ", сподели министър Ханкок по телевизия " Скай нюз ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР