Британската министър-председателка Тереза Мей каза, че възнамерява да продължи да

...
Британската министър-председателка Тереза Мей каза, че възнамерява да продължи да
Коментари Харесай

Мей: Не съм временен лидер, тук съм за дълго

Британската министър-председателка Тереза Мей сподели, че има намерение да продължи да ръководи и след идващите парламентарни избори, които не се чакат по-рано от 2022 година. С това изявление тя отхвърли упованията, че може да напусне поста след Брекзит още през 2019 година, предава Ройтерс.

Властта на Мей съществено пострада поради зле прецененото решение за привикване на предварителни избори по-рано тази година, което коства на нейната Консервативна партия парламентарното болшинство и не обезпечи явен мандат за тактиката й за излизане на Англия от Европейския съюз.

След като се извини за изборните си неточности, Мей получи краткотраен отдих, а мнозина консерватори се опасяват, че оставката й може да срине нежното държавно управление на малцинството и да разреши на Лейбъристката партия да пристигна на власт.

Някои консерватори не престават да считат Мей за краткотраен водач, до момента в който бъде сбъднат Брекзит, само че тя упорства, че има по-големи упоритости и не има намерение да се отдръпва.

Попитана в настрана изявление за Би Би Си дали има намерение да се бори на идващите избори като водач на консерваторите, тя отговори: " Да... аз съм тук за дълго време и това има решаващо значение. Това, към което аз и моето държавно управление се стремим, е не просто да изпълним Брекзит, а да осигурим по-светло бъдеще за Англия. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР