Британската медийна корпорация Би Би Си предложи горен праг от

...
Британската медийна корпорация Би Би Си предложи горен праг от
Коментари Харесай

Би Би Си предлага горна граница на заплатите след критики, че мъжете печелят повече от жените

Британската медийна корпорация Би Би Си предложи горен предел от 320 000 паунда (449 000 долара) в заплащането на кореспонденти и водещи - опит на финансираната със средства на данъкоплатците компания да понижи неравенството сред сътрудниците си мъже и дами, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Предложението бе направено ден преди чуване в Народното събрание, на което шефът на Би Би Си ще дава отговор на въпроси за корпоративната системата за възнаграждение. В чуването ще свидетелства Кари Грейси - редактор на новините за Китай, подала оставка в символ на митинг, откакто научила, че сътрудниците й мъже, които правят същата работа, са много по-високо платени.

Напрежението по отношение на особеното възнаграждение на мъжете и дамите в корпорацията пламна през лятото на предходната година, когато Би Би Си разгласява лист на чиновниците си с най-високи хонорари. От него стана ясно, че доста от известните дами публицисти са доста по-ниско платени от сътрудниците си мъже.

В последните седмици доста от най-известните водещи на Би Би Си - мъже се съгласиха заплащането им да бъде понижено в името на половата равнопоставеност. Миналата седмица радиоводещият Джереми Вайн и Джон Хъмфрис, водещият на новините Хю Едуардс и редакторът за Северна Америка Джон Сопел одобриха публично или кардинално редуциране на заплатите си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР