Британската медийна корпорация Би Би Си предложи горен праг от

...
Британската медийна корпорация Би Би Си предложи горен праг от
Коментари Харесай

БиБиСи предлага горна граница в заплащането на репортери и водещи

Британската медийна корпорация Би Би Си предложи горен предел от 320 000 лири (449 000 долара) в заплащането на кореспонденти и водещи - опит на финансираната със средства на данъкоплатците компания да понижи неравенството сред сътрудниците си мъже и дами, съобщи Асошиейтед прес.

Предложението бе направено ден преди чуване в Народното събрание, на което шефът на Би Би Си ще дава отговор на въпроси за корпоративната системата за възнаграждение. В чуването ще свидетелства Кари Грейси - редакторка на новините за Китай, подала оставка в символ на митинг, откакто научила, че сътрудниците й мъже, които правят същата работа, са много по-високо платени.

Напрежението по отношение на особеното възнаграждение на мъжете и дамите в корпорацията пламна през лятото на предходната година, когато Би Би Си разгласява лист на чиновниците си с най-високи хонорари.

От него стана ясно, че доста от известните журналистки са доста по-ниско платени от сътрудниците си мъже. В последните седмици доста от най-известните водещи на Би Би Си - мъже се съгласиха заплащането им да бъде понижено в името на половата равнопоставеност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР