Британската медийна корпорация Би Би Си обяви, че съкращава 450

...
Британската медийна корпорация Би Би Си обяви, че съкращава 450
Коментари Харесай

Би Би Си съкращава 450 позиции като част от плана си за модернизиране

Британската медийна корпорация Би Би Си разгласи, че редуцира 450 работни места в границите на проект за модернизиране, който ще разреши на компанията да се приспособява към новите потребности на своята публика и да притегли нови консуматори, както и да спести средства, предадоха международните организации.

Повечето от съкращенията ще бъдат в новинарското поделение на корпорацията Би Би Си нюз. Би Би Си ще редуцира също позиции, които се дублират в другите й медии и ще влага повече в цифровите осведомителни технологии. Ще има нова версия и на приложението Би Би Си нюз. Промените плануват от ден на ден публицисти да бъдат основани отвън Лондон.

Според Фран Ънсуърт измененията, по-специално тези, които ще бъдат осъществени в Би Би Си нюз, ще разрешат икономисването на обилни суми. Ънсуърт обаче увери, че те ще бъдат направени по този начин, че медийната организация да продължи да бъде най-надеждната в света, показва Франс прес.

Съгласно проекта на Би Би Си ще има метаморфоза на нюзрума, което ще докара до икономисване на 80 милиона паунда (около 95 милиона евро) до 2022 година, означават ДПА и Франс прес. Реорганизацията на нюзрума ще бъде такава, че той ще проработи по модел, в който фокусът ще е ориентиран по-скоро към новините, в сравнение с върху стратегиите или дискусионните платформи, добавя ДПА. Ройтерс показва, че при тази метаморфоза личният състав ще бъде причислен да дава отговор за обособени вести, а няма да е причислен към самостоятелни стратегии,съобщава Българска телеграфна агенция.

В Би Би Си нюз в този момент работят към 6000 души, в това число 1700 отвън Обединеното кралство. Засега не се оповестява какъв брой от тях са публицисти, добавя Ройтерс.

Корпорацията Би Би Си разчита главно на приходите от годишна потребителска такса, която е 154,50 паунда (178 евро). От юни тази такса се отстранява за хората над 75 години и корпорацията търси способи да компенсира това.

Британският министър председател Борис Джонсън, ядосан от метода, по който корпорацията отразяваше изявите му по време на предизборната акция за изборите на 12 декември, се разгласи за понижаване на годишната потребителска на Би Би Си, както и на санкциите, налагани на тези, които не я заплащат. Това сложи под въпрос финансирането за медийната корпорация, в която работят общо над 22 000 души, отбелязва Франс прес.

На 20 януари генералният шеф на Би Би Си Тони Хол заяви, че подава оставка, като посочи, че го прави в полза на организацията, напомня Франс прес. Според английски медии това предварително овакантяване на Хол е ядосало " Даунинг стрийт ". То разрешава неговият правоприемник да бъде избран от сегашния президент на организацията Дейвид Клементи, а не от приемника на Клементи, който би трябвало да бъде назначен от ръководещите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР