Британската марка Rolls-Royce представи първия в историята си кросоувър. Той

...
Британската марка Rolls-Royce представи първия в историята си кросоувър. Той
Коментари Харесай

Rolls-Royce направи най-луксозния и най-скъп SUV на планетата

Британската марка Rolls-Royce показа първия в историята си кросоувър. Той се споделя Cullinan в чест на най-големия елмаз, украсяващ короната на Британската империя. Затова и това ще бъде най-скъпият и най-луксозен SUV на планетата.


За разлика от огромния си съперник Bentley Bentayga, издигнат на една платформа с още два всъдехода - Volkswagen Touareg и Audi Q7, Rolls-Royce Cullinan не употребява платформата на всеобщите модели на BMW. В енеговата основа е алуминиевето шаси, което е в основата на седана Rolls-Royce Phantom VIII. Предното окачване е създадено особено за новия модел, като към шасито има свързани система за задвижване на четирите колела и завиваща задна ос. Теглото на модела е 2600 кг.


За възстановяване на удобството при пътешестване кросоувърът е оборудван със специфични пневчатични възглавници с увеличеп размер. Затова и британците дефинират пътуването с този автомобил като „ полет с летящо килимче”. За активация на всъдеходния режим на шасито е задоволително да се натисне специфичен бутон на централната консола.


Дизайнът на Cullinan повече се приближава до флагмана на английската марка Phantom, в сравнение с със седана Ghost. Задните порти се отварят против посоката на придвижване, като това е единственият модел в света, при който конструкторите са взели такова решени. Разстоянитео сред двете оси също е рекордно за класа - 3295 мм, което е с цели 300 мм повече от това на огромния съперник Bentley Bentayga. Със същия показтел мое да се похвали единствено удължената версия на Cadillac Escalade. Цялата дължина на всъдехода е 5341 мм.


Под капака е подложен изцяло модифициран V12 мотор с размер 6,75 литра. Той има две турбини, а мощността е 571 к.с. Максималният въртящ миг от 850 Нч е наличен при 1600 об/мин., като по този индикатор малко отстъпва на същия мотор, поставян на Rolls-Royce Phantom VIII (900 Нм).


Типично за марката интериорът е доста първокласен със съразмерен челен панел, обилие от натурално дърво и с кръгли железни дефлектори на климатичната система. Задните места могат да бъдат три във тип на прибиращ се диван. Другата опция е с две обособени кресла с макивен подлакътник сред тях, на който има поставки за чаши за шампанско. От багажника се подава специфична скамейка за пикници измежду природата. В салона има и специфична бариера, отеляща пасажерите от водача, която понижава шумовете.


Всичко това води и до сериозна цена, като се чака в Европа тя да започва от 265 000 евро. Поръчки към този момент се одобряват, като първите коли ще бъдат доставени на клиентите при започване на 2019 година

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР