Британската лира загуби 0,7 процента от стойността си, след като

...
Британската лира загуби 0,7 процента от стойността си, след като
Коментари Харесай

Британската лира се обезцени заради новата идея на Борис Джонсън

Британската лира загуби 0,7 % от цената си, откакто станаха ясно проектите на Борис Джонсън за къс временен интервал след раздялата с Европейски Съюз, написа Ройтерс.

Валутата спадна до 1.3236 $ за една лира, откакто в петък доближи до най-високите равнища от година и половина.

Причината за спада са оповестените от английската преса проекти на премиера Борис Джонсън, за които оповестяват Таймс и Файненшъл Таймс.

Джонсън има намерение да внесе в Народното събрание закон, който слага като краен период на преходния интервал след Брекзит 31 декември 2020.

Всяко удължение на този период ще бъде направено нелегално, което значи, че ще бъде основан огромен напън, тъй като Англия ще би трябвало да контракти комерсиалните си връзки с Европейския съюз за по-малко от година.

След като Англия напусне Европейски Съюз на 31 януари 2020, страната няма да е член на Общността единствено на хартия, тъй като влиза в действие преходният интервал, при който работят досегашните правила, до момента в който не бъде подписан търговски контракт сред Лондон и Брюксел.

Ако бъде признат закон, че този временен интервал не може да продължи след 31 декември 2020 година, ще значи, че комерсиалния контракт би трябвало да бъде направен и подписан за 11 месеца. В момента за това са отделени съвсем 3 години.

Главният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние предизвести, че 11 месеца не са задоволителни за изработването на в детайли комерсиално съглашение. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР