Британската лира поскъпва спрямо останалите основни валути след информация, че

...
Британската лира поскъпва спрямо останалите основни валути след информация, че
Коментари Харесай

Поскъпване на британската лира след информация, че Брекзит сделката е много близо



Британската лира нараства по отношение на останалите съществени валути след информация, че европейските Брекзит договарящи са изразили убеденост, че договорката по развода на Англия с Европейски Съюз е " доста близо ".

Преговарящите от страна на Европейския съюз са декларирали в четвъртък пред националните дипломати в Брюксел, че договорката за бракоразвод с Англия е " доста близко ", заяви Ройтерс, цитирайки два свои неназовани източника, участвали на срещата. Европейските договарящи са алармирали, че са били привлечени от нови оферти, направени от Англия по отношение на това по какъв начин да бъдат избегнати обширни инспекции на ирландската граница след Брекзит  (между Република Ирландия и Северна Ирландия). Трябва да се има поради, че въпросът за ирландската граница съставлява една от главните спънки пред постигането на Брекзит договорка.

Преговарящи страни се пробват да намерят в точния момент компромисно решение по договорката за бракоразвод, както и съглашение за връзките сред Европейски Съюз и Англия след Брекзит преди двете значимите срещи на върха на европейските водачи, планувани за 17-18 октомври и за 17-18 ноември.

Макар и непотвърдена, новината, че Брекзит договорката наподобява " доста близо ", докара до повишаване на английската лира към двумесечен връх към 0,8813 паунда за едно еврото и до 4-дневен връх от 1,3060 щатски $. Според анализатори на банката Morgan Stanley, еврото може да продължи да се намалява към 0,8700 английски лири на фона на опасенията към италианския бюджетен недостиг, които наподобява в контрастност с усъвършенстваните Брекзит вероятности.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР