Британската лира поскъпна спрямо долара и еврото, след като Тереза

...
Британската лира поскъпна спрямо долара и еврото, след като Тереза
Коментари Харесай

Британската лира поскъпна след оставката на Мей

Британската лира нарастна по отношение на $ и еврото, откакто Тереза Мей разгласи публично, че на 7-и юни ще подаде оставка като министър председател и водач на Консервативната партия. Това възходящо придвижване обаче наподобява краткосрочно, защото има действителен риск Тереза Мей да бъде наследена от евроскпетичен водач като Борис Джонсън, което ще усили значително риска от Брекзит без договорка (излизане на Англия от Европейски Съюз без споразумение), предава БНР.
След новината за оставката на Мей паундът нарастна към двудневен връх от 1,2717 $, а еврото се намали към часово дъно за деня към 0,8802 английски лири.
Тази "изненадваща " реакция на английската лира евентуално е в следствие най-много на пазарния принцип: "Продавай (паунди) при клюки (за скорошна оставка на Мей), купувай при обстоятелства ". Именно спекулациите напоследък, че дните на премиера на Англия са преброени бяха в основата на внезапната амортизация на паунда до вчерашно многомесечно дъно от 1,2605 $ (най-ниско равнище от 3-ти януари насам) и до повишаване на еврото по-рано тази седмица до 0,8839 английски лири (най-високо равнище от 14-ти февруари 2019-а година).

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР