Британската лира поевтинява предпазливо спрямо долара и еврото, след като

...
Британската лира поевтинява предпазливо спрямо долара и еврото, след като
Коментари Харесай

Паундът поевтинява

Британската лира поевтинява внимателно по отношение на $ и еврото, откакто последни две предизборни изследвания демонстрират че Лейбъристката партия съкратява разликата с Консервативната партия преди общите избори на 12 декември.

Според изследване на ICM по поръчка на Ройтерс, Торите на премиера Борис Джонсън водят с едвам 7 пункта пред лейбъристите на Джеръми Корбин. Ако изборите бяха през днешния ден Консервативната партия би спечелила доверието на 41% от английските гласоподаватели, до момента в който Лейбъристката партия - 34%, съобщи БНР.

Оповестено във вторник последно изследване на организация Kantar Group пък демонстрира, че доверието на английските гласоподаватели към опозиционната Лейбъристка партия се е повишило с 5 пункта до 32%, до момента в който доверието в Консервативната партия е намаляло с 2 пункта до 43%.

Британският паунд се срина поради Брекзит

Според същото изследване за либералдемократите биха дали своят вот 14% от британците (с 2 пункта по-малко по отношение на предходна анкета), за Шотландската национална партия - 4% (без промяна), до момента в който доверието към Зелените и към партия Брекзит на Найджъл Фарадж се е повишило с по един пункт надлежно до 4% и до 3%.

Намаляването на дистанцията сред Консервативната и Лейбъристката партии се отразява леко отрицателно на английската лира, защото води до опасенията, че след изборите на 12 декември може да се образува нов парламент без ясно изразено болшинство (подобен на последния), което още веднъж да затрудни планувания за 31-ви януари следващата година Брекзит (излизане на Англия от ЕС).

След тези предизборни изследвания английската лира поевтинява с 0,25% към 1,2850 щатски $, като в това време еврото нараства с 0,3% към 0,8575 паунда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР