Британската Лейбъристка партия обещава радикални промени, ако спечели парламентарните избори

...
Британската Лейбъристка партия обещава радикални промени, ако спечели парламентарните избори
Коментари Харесай

Британската Лейбъристка партия обещава радикални промени

Британската Лейбъристка партия дава обещание радикални промени, в случай че завоюва парламентарните избори на 12 декември, съобщи Асошиейтед прес.

Опозиционната партия показва в четвъртък подробната си предизборна стратегия. В нея има обещания за увеличение на публичните разноски и за усилване на ролята на страната при даването на жилища, в областта на превоза и даването на битови услуги.

Партията планува нарастване на годишните публични разноски с 82,9 милиарда паунда до финансовата 2023/2024 година при положение на изборна победа, отбелязва Ройтерс.

Лейбъристите, които са в съпротива от 2010 година, направиха внезапен завой наляво под управлението на Джереми Корбин след центристките години при някогашните министър председатели Тони Блеър и Гордън Браун.

Партията разгласи, че в програмата ѝ се съдържа заричане за построяването на 150 000 нови домове, които да бъдат давани чартърен на хора с потребност от жилище. Лейбъристите дават обещание и основаването на стотици хиляди " зелени работни места " за битка против климатичните промени посредством приложимост на възобновими енергийни източници и понижаване на въглеродните излъчвания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР