Британската Лейбъристка партия обещава радикални промени, ако спечели парламентарните избори

...
Британската Лейбъристка партия обещава радикални промени, ако спечели парламентарните избори
Коментари Харесай

Национализация, данъци за богатите: Корбин обяви социалистически план за Великобритания

Британската Лейбъристка партия дава обещание радикални промени, в случай че завоюва парламентарните избори на 12 декември, съобщи " Асошиейтед прес ".

Опозиционната партия показва през днешния ден подробната си предизборна стратегия. В нея има обещания за увеличение на публичните разноски и за усилване на ролята на страната при даването на жилища, в областта на превоза и даването на битови услуги, унищожаване на университетските такси и понижаване на работната седмица.

Партията планува нарастване на годишните публични разноски с 82.9 милиарда паунда до финансовата 2023/2024 година при положение на изборна победа, отбелязва " Ройтерс ". Предвидени са ограничения за за събиране на доходи в същия размер, като да вземем за пример спомагателен налог за многонационални компании като " Facebook ".

Лейбъристите, които са в съпротива от 2010 година, направиха внезапен завой наляво под управлението на Джереми Корбин след центристките години при някогашните министър председатели Тони Блеър и Гордън Браун.

Партията разгласи, че в програмата й се съдържа заричане за построяването на 150 хиляди нови домове, които да бъдат давани чартърен на хора с потребност от жилище.

Лейбъристите дават обещание и основаването на стотици хиляди " зелени работни места " за битка против климатичните промени посредством приложимост на възобновими енергийни източници и понижаване на въглеродните излъчвания.

Лейбъристката партия дава обещание безвъзмезден достъп до интернет за всички семейства и компании във Англия.

Премиерът Борис Джонсън от Консервативната партия разкритикува лейбъристите в проекти за неразумно харчене на публични средства и старомодни социалистически хрумвания. Консерваторите обаче също дават обещание повече пари за инфраструктура, опазване на здравето и публични услуги, в случай че завоюват изборите, отбелязва " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Зелена индустриална гражданска война "

Корбин през днешния ден разгласи проектите си за " зелена индустриална гражданска война ", казвайки, че единствено лейбъристите могат да провокират статуквото, като се борят за елементарните хора против " банкери, милиардери и елити ".

" Програмата на лейбъристите е стратегия за вяра, за това е този документ - стратегия, която ще донесе същинска смяна. Програма, цялостна с известни политики, които политическото управление блокира от генерации насам ", съобщи той.

Изоставайки в социологическите изследвания, Корбин се надява, че посланието му за смяна ще заглуши рецензиите към позицията му за Брекзит, на която даже и съгласно хора в неговата партия липсва изясненост, за разлика от безапелационното заричане на премиера Борис Джонсън да реализира Брекзит.

Данъци за богатите

Сред другите оферти са налог за петролните компании, делистване на компании от фондовата борса, които не способстват за битката с климатичните промени и увеличение на заплатите в държавния бранш с 5%. В програмата се дава обещание да се анулират приватизациите, стартирани от Маргарет Тачър през 80-те години, като се национализират електроенергийната мрежа, железопътните оператори, пощенската работа Royal Mail, водоснабдяването, както и широколентовата мрежа на " Бритиш телеком ", с цел да обезпечи безвъзмезден интернет за всички.

Корбин уточни, че ще финансира нарастването на заплатите и подобрението на националната инфраструктура като таксува с налози богатите.

Предвижда се нарастване на ставката на корпоративния налог от 19 на 21 % от идната година, което би трябвало да докара до доходи от 2 милиарда евро. Данъкът ще се усили до 26% до 2022 година

Лейбъристите дават обещание да се сътвори Национална капиталова банка, която да обезпечи заеми в размер на 250 милиарда евро, с цел да се реши казуса с неуспеха на банковата система да обезпечи дълготрайно финансиране за дребни и междинни предприятия.

Партията споделя, че ще промени законите, с цел да не могат банките да закриват клонове, когато има ясна потребност от такива на обещано място и ще забрани таксите за изтегляне на пари от банкомати.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР