Британската кулинарна знаменитост Джейми Оливър обяви, че неговата верига ресторанти

...
Британската кулинарна знаменитост Джейми Оливър обяви, че неговата верига ресторанти
Коментари Харесай

Кулинарният гуру Джейми Оливър фалира, рухна империята му от ресторанти

 Британската кулинарна звезда Джейми Оливър разгласи, че неговата верига заведения за хранене влиза в неплатежоспособност, с което работните места във всичките 25 места за хранене, които носят неговото име, ще бъдат изложени на риск, оповестява " Ройтерс ".

43-годишният Оливър е добре позната персона във Англия и освен, с помощта на неговата поредност от телевизионни излъчвания за готвене. Той основа своята верига изискани заведения за хранене под марката Jamie’s Italian през 2008 година и групата от заведения се разрасна с годините.

" Дълбоко съм тъжен от този процес и бих желал да благодаря на целия екип и на нашите снабдители, които вложиха сърцата и душите си в този бизнес над десетилетие ", споделя Оливър в свое изказване и добавя, че осъзнава какъв брой мъчно е това за всеки обиден от обстановката. 

Над 1000 работни места са сложени под риск при оповестяването на несъстоятелността, която е форма на отбрана от кредиторите.

Джейми Оливър, който бива открит от Би Би Си, до момента в който работи като готвач в лондонското River Cafe, реализира огромна известност с шоуто си " Голият готвач ", което бе излъчено в десетки страни.

През годините той неведнъж е употребявал репутацията си, с цел да притиска политиците да се борят с проблемите на затлъстяването при децата, и организира акция за въвеждане на по-здравословна храна в менюто на учебните столове.

Веригата заведения за хранене на Оливър е една от последните жертви на тежката комерсиална среда на английските улици. През март веригата заведения за хранене Boparan Restaurant Group (BRG) разгласи, че възнамерява да затвори над една трета от своите клонове под името Giraffe и Ed’s Easy Diner, до момента в който веригите Carluccio’s, Prezzo, Strada и Gourmet Burger Kitchen затвориха своите клонове през 2018 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР