Британската Кралска прокуратура обясни мотивите си да обвини бандита от

...
Британската Кралска прокуратура обясни мотивите си да обвини бандита от
Коментари Харесай

UK съдия с шокиращи мотиви за смешната присъда на убиеца на българин в Англия

Британската Кралска прокуратура изясни претекстовете си да упрекна бандита от Саутпорт Джеймс Гелинг, който умъртви българина Венцислав Маргинов в Англия, с непредумишлено ликвидиране, а не в съзнателно такова, написа изданието "Ехото на Ливърпул ".

Бандитът бе наказан единствено на шест години отнемане от независимост, откакто се призна за отговорен в непредумишленото ликвидиране на Венцислав Маргинов.

Нахилен британски наркоман, умъртвил с голи ръце български татко, получи смешна присъда

Венцислав Маргинов бе намушкан смъртоносно след финала на Шампионска лига в Англия през май и умря три дни по-късно от раните си.
В изказване старши прокурор Анджела Роуан съобщи, че обвиняването в съзнателно ликвидиране не е било желано, тъй като нямало доказателства за "умисъл за нанасяне на в действителност съществени вреди ".

Джеймс Гелинг на покрив, до момента в който се криел от полицията
Това се базира на обстоятелството, че няма доказателства за това, че офанзивата е имала тенденциозен и повтарящ се темперамент, или че е траяла, откакто Маргинов е бил съборен на земята.
Вместо това, Роуан разказа убийството като "нападение, състоящо се единствено от един удар, въпреки и довело до съдбовни последствия ".
Тя даде обяснение по случая, откакто вълна от отвращение се надига във Англия поради дребната присъда, която известният в Саутпорт престъпник Джеймс Гелинг получи за гибелта на 51-годишния Маргинов.

Венцислав Маргинов бе намушкан смъртоносно след финала на Шампионска лига в Англия и умря три дни по-късно от раните си.

Роуан съобщи, че в началото Гелинг е арестуван за нахлуване, само че откакто Маргинов умира по-късно в болница, му е повдигнато обвиняване и за непредумишлено ликвидиране, за което той се е признал за отговорен.

Не е можело да го обвинят за съзнателно ликвидиране, защото не са открити доказателства по българина да са нанасяни продължителни удари, както и те да са траяли, откакто е паднал на земята.



Венцислав Маргинов

Независимо от трагичните последствия това е било нахлуване единствено с един удар, изясни прокурорът.

Гелинг е блъснал Маргинов в лицето, откакто по-рано бандата му е атакувала синовете на сънародника ни Христо и Станимир, както и техен другар. От удара бащата пада на улицата и Христо вижда по какъв начин стартира да тече кръв от носа и устата му.

Групата на Гелинг бяга незабавно, само че очевидци издават в кой непосредствен бар се е скрил. Даже един от тях отива с полицейския екип, с цел да може той да бъде разпознат.

Прокурорът изясни, че наложеното от съда 4-годишно продължение на присъдата значи, че Гелинг ще остане зад решетките 2/3 от избраните 6 години, а освен половината, каквато е практиката.

Така той щял да бъде под надзор на органите на реда в продължение на 10 години, през които във всеки миг може да бъде върнат в пандиза при нарушаване.


Джеймс Гелинг на 15 години, когато е бил наказан на 3 години условно

Това не е първи път, в който наказване на 32-годишния нарушител буди отвращение.

Гелинг е осъждан над 40 пъти за 73 закононарушения. Когато през 2011 година получава единствено 12 седмици затвор за нахлуване на някогашната си другарка, депутати от Саутпорт излизат с апел към съдилищата да спрат да издават дребни присъди на серийни нарушители като него.

Местният народен представител Джон Пю споделя, че Гелинг се гордее с каталога си от присъди и на него не му пука за закона и за това какво другите мислят за него.

Сега пък десетки англичани изпратиха гневни писма до районния вестник „ Ехото на Ливърпул, в които дефинират 6-годишната му присъда за убийството на Маргинов като смехотворна.

Някои са отвратени и от неналичието на смирение, защото по време на процеса стана ясно и шокиращо самопризнание на Гелинг пред полицията.

„ Не ми дреме изобщо дали ще живее, или почине. Той е ранен за цялостен живот. Размазан е като зелка”, били първите му думи пред проверяващите. Видян е също да се смее в бар, откакто дружно с бандата си бяга от мястото на закононарушението.

След като призна, че фамилията на Маргинов е било унищожено от случилото се, прокурор Роуан изрази вяра околните му да получат малко облекчение със правосъдното привършване на случая.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР