Британската Кралска поща издаде 8 нови марки по случай 70-годишнината

...
Британската Кралска поща издаде 8 нови марки по случай 70-годишнината
Коментари Харесай

Издадоха 8 нови марки за годишнината от възкачването на Елизабет II на престола

Британската Кралска поща издаде 8 нови марки по случай 70-годишнината от възкачването на кралица Елизабет II на престола, заяви Daily Mirror.

" За нас е чест да ги емитираме по случай първата " платинена " годишнина в английската история ", цитира вестникът думите на основния изпълнителен шеф на Кралската поща.

Комплектът включва марки със фотоси, илюстриращи разнообразни обществени задължения на кралицата - от излети до визити в други страни. Снимките обгръщат интервала от 1957 година до 2020 година, като най-ранните са черно-бели. На фотография, направена през 1957 година, Елизабет II е с към този момент починалия си брачен партньор Филип, херцог на Единбург, предава БГНЕС. 

На всички английски марки би трябвало да бъде изобразен силуетът на кралицата, само че марките от новия комплект вършат изключение, защото на тях са сложени фотоси на Елизабет II.

70-годишнината от ръководството на кралица Елизабет II ще бъде маркирана на 6 февруари. Тя е на трона най-дълго измежду всички държавни глави и измежду всички дами, управлявали в миналото. Досега към момента никой не е надминал достижението на френския крал Луи XIV (1638-1715), управлявал 72 години и 110 дни. 

 

Elizabeth II is just two days away from her 70th anniversary on the throne on Sunday
— GB News (@GBNEWS)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР