Британската кралица Елизабет Втора заяви, че за правителството на премиера

...
Британската кралица Елизабет Втора заяви, че за правителството на премиера
Коментари Харесай

Кралицата: Приоритетът на правителството е успешен Брекзит

Британската кралица Елизабет Втора съобщи, че за държавното управление на премиера Тереза Мей главната задача е да обезпечи допустимо най-хубавото за Англия съглашение за Брекзит и сподели, че кабинетът ще се стреми към допустимо най-широк консенсус по изискванията за излизане от Европейски Съюз, съобщи "Ройтерс ".

В тирада пред Народното събрание, в която показа програмата на държавното управление, кралицата съобщи, че кабинетът ще анулира хармонизирането на английското законодателство с европейското и ще приложи нови политики в региона на имиграцията, интернационалните наказания, нуклеарната сигурност, земеделието и риболова.

"Приоритетът на моето държавно управление е да обезпечи допустимо най-хубавото съглашение за излизане на страната от Европейски Съюз. Моите министри са подготвени да работят с Народното събрание, локалните управляващи, деловите среди и други по построяването на допустимо най-широк консенсус за бъдещето на страната отвън Европейски Съюз ", сподели кралицата.



От речта й още стана ясно, че държавното управление се отхвърля от най-спорните си планувани ограничения в образованието и опазването на здравето, които бяха признати мощно негативно от гласоподавателите по време на предизборната акция. На парламентарните избори на 8 юни консерваторите изгубиха безспорното си болшинство в Камарата на общините.

Кабинетът се отхвърля от желанията си да отстрани безплатните столови за възпитаници и да финансира здравните грижи за остарели хора посредством спомагателен налог върху наследството им, наименуван от критиците на тази мярка "данък деменция ". Не се загатва и предизборното предложение на кабинета да се анулира възбраната за лов на лисици.





В речта на кралица Елизабет Втора не бе упоменато плануваното държавно посещаване на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп във Англия. Затова пък тя съобщи, че държавното управление чака с неспокойствие плануваното държавно посещаване на испанската кралска двойка, планувано за юли, съобщи АП.



Британското държавно управление предложения Тръмп на държавно посещаване и президентът на Съединени американски щати одобри поканата, само че към този момент не е избрана дата.

Речта на кралицата бе къса, което отразява отслабените позиции на Тереза Мей след загубата на безспорното болшинство на консерваторите след свиканите от Мей предварителни избори на 8 юни, отбелязва АП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР