Британската кралица Елизабет Втора скъса с традицията и на церемонията

...
Британската кралица Елизабет Втора скъса с традицията и на церемонията
Коментари Харесай

Кралица Елизабет Втора скъса с традицията и сложи по-лека корона

Британската кралица Елизабет Втора скъса с традицията и на церемонията за откриването на новата сесия на Народното събрание през днешния ден беше с по-лека корона вместо с по-тежката, носена от нея преди този момент на същото събитие 64 пъти, съобщи ДПА.

Имперската държавна корона, инкрустирана с близо 3000 диаманта, бе сложена на маса покрай трона, от който тя произнесе тронното си слово за показване програмата на държавното управление на премиера Борис Джонсън за новата сесия.

Докато четеше словото от трона в наличието на огромния си наследник и престолонаследник, 70-годишния принц Чарлз, 93-годишната кралица носеше по-лека диамантена корона, известна още като короната на Джордж Четвърти.

Кралицата преди този момент е носила тази корона на път за формалните церемонии за разкриване на сесиите на Народното събрание и на доста други публични събития.

В документален филм на Би Би Си от предходната година кралицата сподели, че Имперската държавна корона, която тежи 1.3 кг, е " доста тежка ".

Короната е направена за коронацията на татко й крал Джордж Шести през 1937 година и е носена от кралицата на коронацията й, както и на 64 предходни откривания на нова сесия на Народното събрание.

" Не можеш да поглеждаш надолу, до момента в който четеш - би трябвало да повдигаш речта ", прибавя кралицата във кино лентата.

Имперската държавна корона е с 2868 диаманта, плюс сапфири, изумруди и стотици перли. Носената от нея през вчерашния ден по-лека корона, правена за коронацията на крал Джордж Четвърти през 1821 година, е със 1333 диаманта. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР